Waterverzachter-info.be
Info en (prijs)advies over waterverzachters en drinkwatersystemen.
Vergelijk professionele installateurs online!
header image

Merken en fabrikanten van waterverzachters

Het kiezen van een waterverzachter kan soms best wel eens een moeilijke opgave zijn. Het aantal aanbieders is groot en je krijgt te maken met veel technische informatie. Met de informatie in dit artikel kun je wat makkelijker navigeren in het grote aanbod aan merken en modellen. Tevens vind je de nodige tips die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze.

 

 

Merken Bayard

Bayard

Bayard is een bekend Belgisch merk dat al tientallen jaren gespecialiseerd is in het produceren van waterverzachters. De waterverzachters in hun assortiment kenmerken zich door een laag water- / zoutverbruik en door een stroomloos (mechanisch) ontwerp.

Kenmerken: mechanisch, milieuvriendelijk, Belgisch fabricaat

Modellen: Onega (duplex), Tenero, Ecosoft, Domestica

 


Merken waterverzachters - Minimax

Minimax

Minimax heette vroeger Halutec. De productie van waterverzachters vindt plaats in Engeland. Minimax levert kleine compacte waterverzachters die zonder stroom functioneren. De modellen zijn voorzien van een dubbele harscilinder (duplex systeem). Het systeem werkt volumegestuurd. Het apparaat maakt gebruik van zoutblokken van 4 kg per stuk.

Kenmerken: mechanisch, compact, dubbele harscilinder, zoutblokken

Modellen: 1 model: Minimax

 

 

Delta waterverzachter fabrikant

Delta waterverzachters

Delta is een Belgische producent van waterverzachters. Ze produceren compacte mechanische waterverzachters en hebben een zeer groot aanbod aan modellen. Vooral het nieuwe model (Morava) is erg compact. Deze past zonder problemen in een lage kast of onder een schap.

Kenmerken: compact (model Morava), ook geschikt voor kleine zoutblokken, eenvoudig bij te vullen

Modellen: Onega, Morava, Escalda, Isera, Mosela, Garona.

 

 

Fabrikant Van Marcke

Van Marcke waterverzachters

Van Marcke produceert zelf geen waterverzachters maar verdeelt en onderhoudt waterverzachters van het merk Aqua-Omatic. Er zijn twee modellen leverbaar. Bij Van Marcke kun je ook terecht voor ontijzeraars. Ontijzeraars zijn speciale waterfilters waarmee je ijzer uit het water kunt filteren. Dit is vooral interessant wanneer je ijzerhoudend putwater wilt gebruiken.

Kenmerken: elektronisch gestuurd, compact

Modellen: Compact eco mini, Compact eco maxi

 

 

Welk merk of type waterontharder kopen?

Zoals je al gezien zal hebben, zijn er heel wat gerenommeerde merken actief in de wateronthardingssector. Voor welk merk je best kiest, hangt af van de beschikbare ruimte, het waterverbruik en gewenste functionaliteiten zoals een digitale watermeter, drinkwaterzuivering, digitale regeneratie…

 

 

Offertes ontvangen: waterverzachter / drinkwatersysteem

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs