Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Onderhoud waterverzachter

Regelmatig onderhoud van je waterverzachter is nodig om een goede werking te garanderen. Hoewel het varieert per toestel, is een waterverzachter onderhoud minstens één maal per jaar aangeraden. Waarom is het onderhoud nodig? Wat houdt het in? Wat is de kostprijs? Kom het hier te weten met andere belangrijke weetjes en tips.

 

Ga voor zekerheid en een optimale werking van je installatie en schakel een specialist in voor het onderhoud van je waterverzachter.
Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde bedrijven in waterverzachters.

 

Voorbeeld waterverzachter onderhoud Nut waterverzachter onderhoud

Een waterverzachter onderhoud is nodig om de optimale werking van het toestel zelf te garanderen. Regelmatig onderhoud betekent dat er een frequente controle zal zijn op problemen. Hoe sneller een probleem ontdekt wordt, hoe sneller het opgelost kan worden en hoe kleiner de kans dat het probleem ontspoort.

Als bepaalde onderdelen niet meer goed werken, is het belangrijk om deze snel te vervangen of te herstellen. Zo wordt vermeden dat ze de waterverzachter kapot maken.

Kalk in het water kan ervoor zorgen dat apparaten met een warmtewisselaar, zoals een wasmachine, sneller stuk gaan. Een goed werkende waterverzachter is dus ook belangrijk om je andere toestellen te beschermen.

 

Prijs onderhoud waterverzachter

Bepaalde aspecten van het waterverzachter onderhoud, zoals het bijvullen van zout, kan je zelf doen. Toch is een specialist voor een degelijk onderhoud van je waterverzachter onmisbaar. Op die manier ben je verzekerd van het juiste advies en een optimale werking van je toestel.

Voor het onderhoud van een waterverzachter betaal je al snel €60 per onderhoudsbeurt. Wanneer bepaalde onderdelen vervangen moeten worden, zal dit vanzelfsprekend een invloed hebben op de kostprijs.

 

Benieuwd naar een prijs en advies op maat voor het onderhoud van jouw waterverzachter?
Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde bedrijven in waterverzachters.

 

Onderhoudscontracten
Sommige firma’s bieden onderhoudscontracten aan. Op die manier kan je je waterverzachter verzekeren van regelmatig onderhoud.

Onderhoudscontracten worden ook aangeboden bij de verkoop van waterverzachters. Daardoor ligt de kostprijs van de installatie vaak een pak lager, maar je bent dan wel gebonden aan hetzelfde bedrijf voor het onderhoud. Kijk dus goed na wat er allemaal in het onderhoud inbegrepen is

In sommige gevallen, wanneer je bijvoorbeeld over een oude waterverzachter beschikt, kan het dus interessant zijn om je toestel te vervangen door een nieuw. Op die manier kan je genieten van de voordelen van een nieuwe waterverzachter (zuinig regenereren via volumeregeling of met een sensor) en ben je onmiddellijk verzekerd van regelmatig onderhoud.

 

waterverzachter onderhoud

 

Wat houdt een waterverzachter onderhoud in?

Het onderhoud van een waterverzachter bestaat uit verschillende stappen. We geven een overzicht:

 

1. Waterhardheid meten

Om de waterhardheid te meten wordt een waterdruppel uit de kraan opgevangen en getest. Vandaar dat men het ook de druppeltest noemt. Als de druppeltest hard water aangeeft, dan wijst dit op een slecht werkende waterverzachter.

 

2. Onderdelen testen, reinigen & smeren

Injectoren, kleppen, … Het is belangrijk dat de verschillende onderdelen van een waterverzachter goed gecontroleerd worden bij het onderhoud.

Zo zal gecontroleerd worden of de pekelklep nog goed werkt. Deze klep zorgt ervoor dat er niet teveel water van de waterverzachter naar het zoutreservoir gestuurd wordt. Verder worden de verschillende onderdelen ook gereinigd, gesmeerd en ontsmet.

 

3. Zoutreservoir reinigen

Zouten koeken aan. Daarom is het belangrijk om het zoutreservoir na verloop van tijd schoon te maken en de zoutresten te verwijderen. Wanneer het water helder schoon is, kan je er zeker van zijn dat alle resten verwijderd zijn.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor het onderhoud van een waterverzachter? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen. Klik hier voor meer info.

 

onderhoud waterverzachter

 

4. Harsen reinigen

Om bacterievorming in de harsen te voorkomen en bacteriën te verwijderen, worden de harsen meestal gereinigd. Dit gebeurt met een chlooroplossing.

Bacteriën kunnen zich in de harsen nestelen en in het water terechtkomen via de afvoer. Dat kan bijvoorbeeld wanneer je voor langere tijd niet thuis bent en dus geen water gebruikt.

 

5. Bijstellen waterontkalker

De technieker of specialist zal tijdens het waterverzachter onderhoud de nodige controles, bijvoorbeeld op vlak van zoutverbruik, uitvoeren. Wanneer het nodig is, kan de waterontharder bijgesteld worden om op die manier een optimale waterontkalking te verzekeren.

 

 

 

Offertes ontvangen: waterontharder

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs