Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Goedkoopste waterverzachter

Met een waterontharder geniet je van kalkvrij water, gaan je huishoudelijke apparaten langer mee en hoef je minder schoon te maken in huis. In veel gevallen bespaar je ook flink op je energierekening. Is je budget beperkt en ben je benieuwd naar de goedkoopste waterverzachter voor jouw woning? In dit artikel ontdek je wat de meest budgetvriendelijke waterontharder is per type, capaciteit, merk, …

 

Hoe goedkope waterverzachters vergelijken?

  1. Goedkoopste waterverzachter qua type
  2. Goedkoopste waterverzachter qua capaciteit
  3. Goedkoopste waterverzachter qua merk
  4. Goedkoopste waterverzachter qua onderhoud

Goedkope waterverzachter kopen? Vergelijk vrijblijvend de offertes van 2 à 3 ervaren installateurs actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

goedkoopste waterverzachter

 

1. Goedkoopste waterverzachter qua type

Koop je een waterverzachter? Dan kan je onder meer kiezen uit de volgende types. Een korte blik op hun eigenschappen, werking en uiteraard ook de prijs:

 

Mechanische waterverzachter (vanaf € 1.000, excl. plaatsing)

Een mechanische waterverzachter heeft een harscilinder om calcium- en magnesiumionen om te zetten in natriumionen. Na verloop van tijd verzadigt de cilinder wel en volgt een spoeling met zout water. Dit gebeurt op vaste tijdstippen, dus het apparaat houdt geen rekening met je waterverbruik. Een mechanische waterontharder is de goedkoopste waterverzachter met zout bij een regelmatig waterverbruik.

 

Elektronische waterverzachter (vanaf € 1.600, excl. plaatsing)

Een elektronische waterverzachter maakt net als de mechanische variant gebruik van een harscilinder om hard water te ontkalken, maar het regeneratieproces werkt daarentegen volume-gestuurd. Zo’n verzachter houdt dus wél rekening met je waterverbruik. Een elektronische ontharder is wat duurder in aanschaf, maar je bespaart hiermee wel veel geld als je een onregelmatig waterverbruik hebt.

 

Magnetische waterverzachter (vanaf € 30, excl. plaatsing)

Is een mechanische of elektronische waterontharder met zout een te grote investering? Overweeg dan een magnetische waterverzachter. Dit is zeker de goedkoopste waterverzachter in aanschaf. Deze ontharders vormen een magnetisch veld om je waterleidingen, waardoor kalk kristalliseert en zich niet afzet op je waterleidingen. Let op: deze werking is tot nu toe onvoldoende bewezen. Op lange termijn komt een ontharder met zout door zijn doeltreffendheid dus goedkoper uit.

 

Waterverzachter met polyfosfaten (vanaf € 100, excl. plaatsing)

Andere goedkope waterverzachters functioneren op basis van polyfosfaten. Hierbij stroomt water door een patroon met polyfosfaatzouten. Het kalk en magnesium in het water mengt zich hiermee, waardoor het zich niet afzet op je leidingen. Een vergelijkbaar resultaat als met een magnetische waterontharder dus. Dit is 1 van de goedkoopste waterverzachters in aanschaf, maar ook hier blijft de kalk aanwezig in je leidingwater.

 

CONCLUSIE: welk type waterverzachter kies ik het best?

Wil je profiteren van lagere energiekosten, minder poetswerk, huishoudelijke toestellen die langer meegaan, …? Dan is een elektronische of mechanische waterverzachter met zout op lange termijn de goedkoopste optie. Zoek je naar de meest voordelige waterontharder qua aanschafprijs? Dan kies je eerder voor een magnetische of polyfosfaten ontharder.

Weet je niet zeker welk type verzachter het beste is voor jouw situatie? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen actief in jouw buurt. Zo geniet je van gericht advies, prijzen op maat en een kwalitatieve plaatsing. Start je aanvraag hier.

 


2. Goedkoopste waterverzachter qua capaciteit

Voor een goedkope waterverzachter moet de capaciteit optimaal afgestemd zijn op jouw waterverbruik en je woonsituatie. Je betaalt namelijk een onnodig hoge aanschafprijs als de capaciteit te hoog is ingeschat, terwijl je met een te lage capaciteit niet profiteert van een optimale en zuinige werking. Een erkende installateur kan die capaciteit voor jouw toestel precies berekenen.

TIP: de capaciteit van een waterontharder is belangrijk, maar er zijn nog meer factoren om rekening mee te houden. Wil je de goedkoopste waterverzachter voor jouw huishouden? Vergelijk dan offertes van vakmensen actief in jouw buurt. Ontvang gratis advies op maat voor jouw waterontharder!

 


3. Goedkoopste waterverzachter qua merk

Er zijn verschillende budgetvriendelijke merken die kwalitatieve waterverzachters aanbieden. Denk aan de AMFA 4000 of de All-in-one XL van Alpine (magnetisch), de Oneflow van Watts (polyfosfaten), …

Op zoek naar een goedkope elektronische of mechanische waterverzachter? Dan kies je eerder voor merken als Lubron, Boshuis, Delta, Aquacell, … Het loont in ieder geval om een betrouwbaar en kwalitatief merk te kiezen voor een langere levensduur, energiezuinige werking en optimale ontharding. Wil je gericht meerdere waterontharder merken vergelijken? Vraag dan offertes aan bij installateurs in je buurt!

 


4. Goedkoopste waterverzachter qua onderhoud

Kosten voor onderhoud zullen vooral afhankelijk zijn van het type waterverzachter. Zo zijn magnetische en polyfosfaten waterontharders onderhoudsvrij. Voor een elektronische of mechanische waterontharder is onderhoud wél aangeraden. Een vakman meet dan de waterhardheid, controleert en reinigt aparte onderdelen zoals het zoutreservoir en stelt het apparaat goed af.

Zo’n onderhoudsbeurt kost gemiddeld € 60 à 100 (incl. btw) en laat je elke 1 à 2 jaar uitvoeren door een erkende vakman. Benieuwd naar gerichte prijzen? Vergelijk adviezen en prijzen van vakmensen in de buurt.

 

Goedkoopste waterverzachter kopen? Vergelijk offertes!

Wil je zo veel mogelijk geld besparen op je nieuwe waterverzachter? Vraag dan gericht advies en prijzen op maat bij 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Ook kan je zo gemakkelijk werkwijzen en uitvoertermijnen vergelijken. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen: waterontharder

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs