Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

CO2 waterverzachter

Heb jij last van kalk op je leidingen, huishoudelijke toestellen en kranen? Dan bestaan er verschillende soorten waterontharders om je van dat probleem af te helpen. Zo heb je bv. een CO2 waterverzachter die zonder zout werkt. Hoe onthardt zo’n toestel jouw leidingwater? Hoeveel kost het? En is het even doeltreffend als een toestel met zout? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Belangrijke voor- en nadelen
CO2 waterverzachter prijs
CO2 of verzachter met zout?
Waarom een expert vertrouwen?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een CO2 waterverzachter?

Een CO2 waterverzachter injecteert een kleine hoeveelheid CO2-gas in het water terwijl het door het systeem stroomt. Dat veroorzaakt een chemische reactie, waardoor de kalk in het water oplost en zich niet op je leidingen kan afzetten. Een ervaren installateur plaatst een dergelijke waterontharder tussen 2 waterleidingen en koppelt het dan aan een CO2-fles.

Wil jij graag een CO2 waterverzachter aankopen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij verschillende installateurs bij jou in de buurt. Start je aanvraag hier!

co2 waterverzachter kalkaanslag

 

Belangrijke voor- en nadelen

Om te weten welke waterverzachter de beste keuze is in jouw situatie, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen. Hieronder vind je de belangrijkste plus- en minpunten van een waterverzachter met CO2-injectie:

 • Doeltreffend: sommige waterontharders zonder zout zijn minder doeltreffend dan de variant met zout. Voor de CO2 waterverzachter is dit echter niet het geval. Dit toestel kan jouw water even kalkvrij maken als een waterverzachter met zout.
 • Milieuvriendelijk: doordat een waterverzachter met CO2-injectie geen regeneratiefilter heeft, verbruikt het toestel niet veel water en is het dus milieuvriendelijk. Bovendien gebruik je met een waterontharder minder wasproducten en stook je minder, dus ook dat komt het milieu ten goede.
 • Weinig onderhoud: het enige onderhoud dat bij een CO2 waterverzachter hoort, is de CO2 fles na een verbruik van 100 m³ water vervangen. Voor een gezin van 4 personen betekent dat ongeveer 1x per jaar. Het ophalen van de lege fles en het leveren van een nieuwe kost gemiddeld € 100.
 • Eenvoudige installatie: een CO2 waterverzachter valt erg eenvoudig te installeren. Een expert kan dus snel en efficiënt je toestel plaatsen. Op die manier blijven ook de arbeidskosten beperkt.

 

 • Grootte: een waterontharder met CO2-injectie heeft een relatief grote gascilinder en neemt dus wel wat plaats in beslag. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het toestel in een grote, goed geventileerde ruimte installeert.
 • Relatief hoge prijs: van alle waterontharders zit het systeem met CO2-injectie in het duurdere spectrum. Maar zo’n toestel vergt zeer weinig onderhoud. Dus dat betekent dat je na de initiële investering slechts minimale kosten hebt aan je waterontharder.

CO2 waterverzachter prijs

Binnen de waterverzachters zonder zout is de CO2 ontharder de minst budgetvriendelijke optie. Denk aan een prijs rond € 900 – 2.500 (incl. btw). Daartegenover staat wel dat dit toestel nét zo doeltreffend werkt als een systeem met zout. Bovendien vergt een CO2 waterverzachter ook weinig onderhoud en bespaar je dus op deze kostenpost. Hieronder vind je enkele richtprijzen:

Soort kostGemiddelde prijs (incl. btw)
Aanschafprijs (incl. plaatsing)€ 900 à 2.500
Onderhoudskosten€ 22

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor een CO2 waterverzachter? Ontvang hier dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende vaklui in jouw buurt!

 

waterverzachter met zout

 

CO2 of verzachter met zout?

Hoe weet je wat de beste waterontharder is in jouw situatie: een toestel met CO2-injectie of een variant met zout? Dat hangt af van een aantal factoren zoals jouw budget, de hardheid van je leidingwater, de beschikbare ruimte, … We zetten hieronder de twee opties op een rijtje:

 

OPTIE 1: waterverzachter met CO2

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en efficiënte oplossing voor de kalk in jouw water, is een waterverzachter met CO2-injectie een verstandige keuze. Na de installatie vergt het systeem bovendien weinig onderhoud. Een gezin van 4 personen hoeft slechts 1 keer per jaar de CO2-fles te veranderen. Het nadeel is wel dat er aan dit systeem een relatief hoog prijskaartje hangt.

 

OPTIE 2: waterverzachter met zout

Een waterontharder met zout blijft de meest veilige en doeltreffende keuze om kalk uit je water te verwijderen. Dit systeem zet namelijk hard water echt om in zacht water. Een ionenwisselaar verandert calcium- en magnesiumionen in natriumionen. Na verloop van tijd raakt de harscilinder verzadigd met kalk en moet die gespoeld worden met zout.

 

 

Welk type waterverzachter kies ik het best?

Welk type waterverzachter je best kiest, hangt af van jouw persoonlijke situatie. De werking van een waterontharder met zout is het meest gegarandeerd omdat het toestel het harde water echt omzet in zacht water. Dat is bij een CO2 waterverzachter niet het geval, hoewel het ook een doeltreffend systeem is.

Wil je graag advies van een professional? Dan kan je vrijblijvend offertes aanvragen bij experts in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Leer meer over CO2 waterverzachters.

 

Waarom een expert vertrouwen?

Als je zeker wil zijn van een optimale werking van je CO2 waterverzachter, schakel je best een professionele installateur in. Op die manier geniet je van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een professional analyseert jouw situatie en persoonlijke wensen en geeft op basis daarvan advies. Die weet perfect of een CO2 waterverzachter geschikt is voor jou en kan met gemak de ideale plaats in jouw woning bepalen.
 • Snelle en correcte plaatsing: als je de installatie overlaat aan een expert, vallen de arbeidskosten best mee. Dat komt omdat een professional door ervaring slechts enkele uren nodig heeft om de installatie tot een goed einde te brengen.
 • Goede garantieregeling: kies je er toch voor om de installatie zelf uit te voeren? Dan draai je zelf op voor de kosten als er iets mis gaat. Als je een expert inschakelt, neemt die kosten voor eventuele foutjes bij de installatie op zichzelf.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je genieten van financiële voordelen zoals het verlaagde btw-tarief. Op die manier betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten als je een professional inschakelt.

 

 

TIP: laat je CO2 waterverzachter installeren door een professional!

Wil je de beste garantie op een correcte prijs voor de installatie van je CO2 waterverzachter? Dan vergelijk je best een aantal offertes van verschillende experts. Op die manier kan je alle kostenposten naast elkaar leggen. Sommige installateurs rekenen namelijk ook een verplaatsingskost aan.

Op zoek naar een installateur voor jouw CO2 waterverzachter? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van professionals via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes ontvangen: waterontharder

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs