Waterfilter voor waterverzachters

Sommige waterverzachters zijn standaard voorzien van een waterfilter. Bij andere modellen kun je deze er los bij kopen en apart laten installeren op de waterleiding. Beide systemen hebben hun voordelen.

 

Wat is een waterfilter?

Een waterfilter wordt vóór de waterverzachter (voor de bypass) op de waterleiding gemonteerd. De precieze werking hangt af van het soort filter maar een filter kan in ieder geval de zwevende vervuiling in het water tegenhouden voordat deze de waterverzachter bereikt.

 

Soorten filters voor waterverzachter

Er is een groot aanbod aan waterfilters variërend van volautomatische tegenspoelfilters tot eenvoudige zeeffilters die je periodiek zelf moet reinigen. Deze houden de zwevende vuildeeltjes in het water tegen voordat ze de waterverzachter bereiken. Er zijn ook speciale waterfilters die oplosbare stoffen zoals metalen en chloor uit het water kunnen filteren. Deze zijn voorzien van actieve kool. Voor waterverzachters wordt doorgaans een tegenspoelfilter aangeraden. Bij sommige modellen is een dergelijk filter reeds ingebouwd in het apparaat.

 

Is een filter voor een waterverzachter noodzakelijk?

Een filter is niet perse noodzakelijk voor de waterverzachter om normaal te kunnen functioneren, maar het kan wel nuttig zijn. Je voorkomt er namelijk mee dat vuildeeltjes in de kleppen van het apparaat gaan zitten en de werking ervan verstoren. Het beste kan je overleggen met de leverancier over wat verstandig is in jouw situatie. Of je een filter nodig hebt, hangt ook af van het type waterverzachter want sommige modellen zijn al voorzien van een filter. In overleg met de leverancier kunt je een goede inschatting van de kosten maken en kijken wat de meest rendabele optie is. Voor een vrijblijvende analyse en offerte op maat verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice waar u vrijblijvend prijzen kan aanvragen bij erkende leveranciers uit uw regio. Klik hier voor meer informatie.

 

waterfilter

 

Online prijs aanvragen voor een waterontkalker

Ben je benieuwd welke waterontharder het meest geschikt is voor jouw verbruik en hoeveel deze zal kosten? Maak nu vrijblijvend gebruik van onze online offerteservice en ontvang vrijblijvende prijzen van verschillende erkende installateurs. Doe hier je gratis aanvraag.