Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Waterverzachter installateur

Denk je eraan om een waterverzachter te laten installeren? Dan ga je best op zoek naar een gespecialiseerde waterverzachter installateur die je gepast kan adviseren en de werken kan uitvoeren. Hoe je offertes en voorstellen moet vergelijken en tips voor een vlotte samenwerking ontdek je hier.

Ga snel naar: tips offertes vergelijken – installateur in jouw regio zoekenoffertes ontvangen

 

4 TIPS om bedrijven & hun prijzen te vergelijken

Belangrijk is dat je verschillende waterverzachter installateurs met elkaar vergelijkt. Let bij je vergelijking zeker op volgende aspecten:

 

 1. Merk of fabrikant van de waterverzachter

  De meeste waterverzachter installateurs werken met een vaste fabrikant. Wel bieden ze diverse modellen aan naargelang je verbruik en wensen. Uitzonderlijk zijn er ook installateurs die meerdere merken plaatsen. De verscheidenheid aan merken maakt het niet makkelijk om voorstellen te vergelijken. Informeer je daarom goed en vraag zoveel mogelijk info over het verbruik en de werking van het toestel dat de installateur voorstelt.

 2. Specialist of lokale sanitarist?

  De plaatsing van je waterverzachter laat je best uitvoeren door een firma dat zich specialiseert in waterbehandeling. Een specialist weet hoe hij te werk moet gaan en is op de hoogte van de nieuwste technologieën binnen zijn vak. Bovendien kan je ervan op aan dat het onderhoud van je toestel en reparaties correct en tijdig uitgevoerd worden.

  Lokale sanitaristen plaatsen meestal ook waterontharders. Omdat het niet tot hun hoofdactiviteiten behoort, is het echter vaak moeilijk om achteraf afspraken te maken voor een onderhoud of reparatie. Bovendien kosten het onderhoud en eventuele wisselstukken vaak meer. Vrijblijvende offertes van firma’s gespecialiseerd in het installeren van waterverzachters kan je onderaan deze pagina aanvragen.

 3. Onderhoud

  Hoewel een waterverzachter niet snel kapot gaat, is een regelmatig onderhoud (± om de 1 à 2 jaar) toch aangeraden. Vraag daarom zeker bij de waterontharder bedrijven die je contacteert na wat zo’n onderhoud bij hen inhoudt en welke tarieven ze hanteren. Tip: sommige installateurs bieden onderhoudscontracten aan. Daarmee vertrouw je het onderhoud toe aan 1 installateur die er in de loop van de jaren voor zorgt dat het tijdig wordt uitgevoerd. Een ondehoudscontract is vaak goedkoper dan  afzonderlijke onderhoudsbeurten. Reken op een gemiddelde prijs van € 75 à 125.

 4. Prijs

  De kostprijs is uiteraard een van de belangrijkste factoren bij je beslissing. Voor een waterverzachter betaal gemiddeld € 1.000 à 2.000 (incl. btw en plaatsing). Staar je niet blind op de prijs van het toestel alleen. Hou ook rekening met de kosten voor het verbruik (zout / elektriciteit) en extra opties. Waterverzachters met een drinkwaterfunctie zijn bijvoorbeeld duurder, maar kunnen je jaarlijks wel een besparing van honderden euro’s aan flessenwater opleveren.

  Door verschillende offertes aan te vragen krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en prijzen en kan je makkelijker vergelijken. Achteraf kan je dan nog beslissen of je de waterverzachter al dan niet laat plaatsen. Vergelijk hier vrijblijvend voorstellen en prijzen.

 

Welke waterverzachter kies ik best?

Er bestaan verschillende soorten waterontharders. Voor het kiezen van de beste waterontharder spelen deze factoren de grootste rol:

 • het werkingsprincipe (mechanisch of elektronisch?)
 • het volume (wat is mijn verbruik en voor hoeveel personen moet het toestel werken?)
 • extra opties (bv. drinkwaterfilters, een draadloze ontvanger waardoor je jouw waterverbruik beter kan opvolgen, …)

Elke situatie is anders en vraagt een andere oplossing. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden voor jouw situatie vraag je best voorstellen aan bij verschillende waterverzachter installateurs. Zij kunnen je gepast adviseren en op basis van je verbruik en wensen bepalen welk type waterontharder geschikt is voor je situatie. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen van verschillende installateurs via de offertepagina. Tips om prijzen en offertes goed te vergelijken lees je hieronder.

 

waterverzachter installateur

 

Waarop letten als ik prijzen en offertes vergelijk?

Om een goede vergelijking te kunnen maken vraag je best offertes aan bij 2 tot 3 waterverzachter installateurs. Het is vervolgens belangrijk dat je die voorstellen goed vergelijkt:

Ga bijvoorbeeld na wat allemaal in de voorgestelde prijs zit en vergelijk goed welk type waterverzachters en welke extra functies voorgesteld worden. Vraag eventueel ook naar referenties om een beter beeld te krijgen over de kwaliteit van een installateur. Controleer ook goed welke volumes voorgesteld worden. Om een optimale werking te garanderen is het van belang dat de capaciteit van je waterverzachter en de regeneratie intervaltijd voldoende afgestemd zijn op je verbruik.

De meeste waterontharder bedrijven sturen eerst een verkoper langs om gratis een waterstaal te nemen en te analyseren op hardheid. Op basis van de resultaten, je verbruik en wensen bevelen ze vervolgens een gepast toestel aan en maken ze een offerte op. De voorstellen zijn volledig vrijblijvend. Beslissen met welke installateur je in zee gaat, doe je best nadat je alle offertes vergeleken hebt. Wil je in contact komen met waterverzachter installateurs actief in jouw regio? Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat.

 

Waterverzachter installateur zoeken in jouw regio?

Op zoek naar installateurs die actief zijn in jouw buurt? Via Buldit kom je in contact met gespecialiseerde waterverzachter installateurs uit Antwerpen, Limburg, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Benieuwd naar een voorstel op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en offertes van waterverzachter bedrijven uit heel België via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes ontvangen: waterontharder

Kies voor een erkend installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs